5 Temmuz 2009 Pazar

Bin Muhteşem Güneş


Çarşambadan bu yana Ankarada'ydım,babamın fıtık ameliyatı hayırlısı ile atlatıldı,çok şükür artık daha iyi,ben de bugün İstanbul'a tekrar döndüm.Bu aralar hep Ankara da olasım var,rüyamda istifamı verdiğimi gördüm,herhalde bilinçaltım ailemin yanında olmak konusunda bastırıyor.2 saat süren bir ameliyat,ama hastanede bir gece yatırıyorlar.Fıtık bir kas yırtılmasıymış bu arada ve ihmal edilmemesi gereken bir şeymiş,bazen bağırsak bu yırtıktan çıkarmış ,o da bağırsağın o kısmının kangren olmasına neden olurmuş ve kesilmesi gerekirmiş,iyileşme süreci hızlı oluyor,ameliyatı da lokal anestezi ile gerçekleştiriyorlar.Neyse bu kadar doktorluk yapmak yeter:)
Salı günü İstanbul trafiğinin azizliğine uğrayarak 2 saat rötarlı olarak yolculuğa başlayabildim,beklemek ne kadar zor oluyor,neyse ondan sonrası rahat geçti yolculuğun.Yanıma Bin Muhteşem Güneş kitabını almıştım,cep kitaplarından,başta yadırgamıştım ama artık çok hoşuma gidiyor,taşıması çok kolay oluyor.
Daha önce Uçurtmayı Vurmasınlar kitabını okumuştum Khaled Hosseini 'nin.Bu kitaptaki anlatımı da muhteşemdi,babamın eve dönüşü ile keyfimiz yerine geldi,bir çırpıda okudum,çok duygu yüklü,Afganistan da yaşananlar ve bizim yaşamakta olduklarımız düşündürücü,bir gün benzer bir duruma uyanmak korkusu düştü içime,Kitap iki kadının çakışan hayat hikayesini anlatıyor,merhamet,aşk,savaş,kadının toplumdaki yeri çarpıcı bir şekilde işleniyor.Kitabı anneme ve babama bırakıp,okumalarını istedim.

1 yorum:

Nane Şekeri dedi ki...

Canım şu cep kitapları bende tutku oldu. Hem taşıması kolay hemde fiyatı uygun. Bende Bin muhteşem güneşin ingilizcesini bir solukta okudum. Uçurtma avcısındaki gibi duygulandım. Sevdim yazım şeklini.